ЗНАМ И МОГА IV ГРУПА

Тук може да споделите вашите идеи или да намерите такива.

ЗНАМ И МОГА IV ГРУПА

Мнениеот Krisi » 13 Апр 2017, 13:45

Състезание“ Знам и мога“- IV група

Уч.:- Здравейте скъпи гости и вие деца. Днес ще покажем, колко много неща умеем наред с игрите и лудориите. За тази цел сме се разделили на два отбора за да започнем нашето състезание. Отборите са еднакво силни, но все пак трябва да проверим.
Отбор“Знам“-червена панделка на ръката.
Отбор“Мога“-синя.
Български език:
*думи балон-табло
*Батко-табло
(гласни, съгласни, колко звука).
Песен:”Букви“
Уч: Няма какво да кажа, изненадахте ни много приятно, но не спираме до тук. Продължаваме с?
2. Задача-дума на срички
*табло-писател, слон.
Уч.- Страхотно се справяте, а сега бъдете внимателни, защото аз ще ви казвам изречения, които не са завършени, а вие ще трябва да ги продължите, за да разберем за какво се говори в тях.
*Момчето взе камиона и...
*Грейна топло слънце и …
*Момичето взе куклата, защото…
*Детето излезе на двора но…
4. Объркани приказки
Играч от червените задава объркани 2 приказки на сините и обратно.
Уч.: Толкова много се потрудихте и за това сега предлагам да бъдем в междучасие, но не такова, каквото има във всяко училище, а нещо по- различно, защото сега е момента да представим а вашите родители малка част от нашият проект Кинди Ру- развивай потенциала чрез движение.
Надявам се, че ще ви бъде интересно и да подкрепите нашият ентусиазъм с аплодисменти.
Музика-„ Хеликоптер“
5. Задачи Математика
*Геометрични фигури(табло – влак)-броене
Песен:Математика
*Задачи с 1 неизвестно(1+?=5)
* Задачи с <,>,+=
* Забавна математика-гатанки(кораби, къща на джуджета).
Стих:,, Малкият математик“
*Свържете часовниците с часовете.
Уч: Знам, че отново имате нужда от почивка и за това представяме сега,, I am moving”.
Задачи от ОС;
Уч.: И след тези емоционални танци е съвсем естествено да се пренесем на други места по света, където танца и музиката са неизменна част от живота им.(Азия, Африка- снимки на деца от различни етноси).
Уч.: Неусетно преминахме от хората по света към праисторическите животни, и именно динозаврите.Колко вида са открити до сега(1000).
Уч.: И не мога да не попитам, от къде се взема пясъкът в пустинята?
Уч.: А слънцето,защо изгрява от едно място, а залязва на друго?
Уч; Браво за точните отговори и мисля, че дадохте отговори на въпроси, които и възрастните понякога не знаят.
Но всъщност никога не е късно да проверим, но отново с музика. Нека поканим тука сега трима родители и три деца. За вас зная, че ще се справите, но дали е така и за вас, скъпи гости.
Кинди РУ- игра за координация ,,Let’s make a book”

Журито обявява резултатите.
Поздрави,

Криси

Сайт за родители, учители и всички вас. -> http://www.dujdotbonboni.com
Форум за родители, учители и всички вас. -> http://forum.dujdotbonboni.com
Аватар
Krisi

Re: ЗНАМ И МОГА IV ГРУПА

Мнениеот andyson » 19 Апр 2017, 11:18

andyson

Назад към Сценарии за тържества